A Balatonboglári borvidék előbb hagyományosan vörös-, majd fehérbor termelő terület volt, de a XX. század második felétől itt is jelentős részarányt kapott az egyre divatosabbá váló vörösbortermelés.
Ma már vegyesen, mintegy 3:1 arányban fehér-és vörösbortermő táj.
Az itt termett borok jellege és minősége talán a legnagyobb mértékben függ a termesztési módtól és a hozamoktól, mint más borvidéken.
Fehér és vörösborban egyaránt találunk üde, könnyű egynyári borokat szép savakkal és jó gyümölcsösséggel (pl. királylányka fajtából), ugyanakkor kifejezetten nehéz fahordós érlelést is kiváló, magas alkoholtartalmú koncentrált fehér és vörösborok is előfordulnak itt. Olaszrizling, Rajnai rizling, Tramini éppúgy adhat kiváló minőséget, mint a Pinot Noir vagya Cabernet fajták.
Mivel éttermünk is ehhez a csodás borvidékhez tartozik ezért jó lokálpatriótához híven a borlapon tálalható összes bor (a Tokaji Aszú kivételével) mind e vidék remek pinceiből származik.
Ízlelgessék eme remek nedűket, csodálatos élményben lesz részük!